3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 7:55
No menu items!

Iohannis și Cîțu, marii absenți de la ședința solemnă a Parlamentului de Ziua Națională

spot_img

Președintele Klaus Iohannis și premierul interimar Florin Cîțu, ales marți președinte al Senatului, nu participă la ședința solemnă a Parlamentului, organizată cu ocazia Zilei Naționale a României. 

Săptămâna trecută, pe 17 noiembrie, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis organizarea a două ședințe solemne, una pe 24 noiembrie, dedicată Zilei Naționale a României, iar cealaltă pe 6 decembrie, pentru a marca 30 de ani de la adoptarea Constituției.

Conform unui memorandum, aprobat de conducerea Parlamentului, la ședința solemnă de miercuri, 24 noiembrie, care marchează împlinirea a 103 ani de la Marea Unire, erau invitați să ia cuvântul președintele României, președinții celor două camere legislative, premierul și reprezentanți ai grupurilor parlamentare.

Aceștia ar trebui să ia cuvântul și la ședința solemnă din 6 decembrie, unde va rosti o alocuțiune și președintele Curții Constituționale, după cum se arată în memorandumul aprobat de Birourile permanente reunite ale Parlamentului. 

În timp ce Klaus Iohannis nu și-a justificat public absența din Parlament, Florin Cîțu a invocat ” motive obiective”, într-un mesaj transmis prin intermediului Biroului de presă al Guvernului. 

Raluca Dan