16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:22
No menu items!

Iohannis pune Armata într-o postură nedorită și îl atacă pe generalul care reprezintă România la NATO și UE

spot_img

Iohannis a prelungit, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării (SMAp), iar, vineri, în prima sa ieșire publică, l-a criticat în termeni duri pe cel pe care PSD l-a propus în locul acestuia, pe generalul Dumitru Scarlat. Iohannis a susținut că propunerea lui Dumitru Scarlat la șefia Statului Major al Armatei este „neserioasă”. 

Klaus Iohannis a susținut că Guvernul nu are de ce să sesizeze CCR, pentru că nu există niciun conflict constituțional. 

„Eu văd că nu se poate sesiza CCR. Eu am semnat acel decret, pentru că îmi permite legea. Mandatul șefului Statului Major poate fi prelungit. Nu scrie în lege că președintele trebuie să aștepte propunerea ministrului. PSD a fost incapabil să vină cu o propunere serioasă. Eu nu am cum să stau în România fără un șef al Armatei. PSD nu are decât să stea să se gândească. Stau foarte liniștit cu el ca șef al Armatei. E o soluție foarte bună. Nu există niciun conflict juridic, nicio discuție pe această temă”, a declarat Klaus Iohannis.

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, l-a propus, în ultima ședință a CSAT din 2018, că pentru şefia Statului Major al Apărării pe generalul Dumitru Scarlat, care reprezintă România la NATO şi Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS CONTINUĂ SĂ REFUZE NUMIREA UNOR ȘEFI DE INSTITUȚII, FĂRĂ NICIUN ARGUMENT, ÎN DISPREȚUL LEGISLAȚIEI

R.D.