5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 11:03

A trăi viața aceasta – “clipa suspendată” între trecut și viitor / VIDEO

spot_img

Dacă îl iei pe poetul Mihai Eminescu și arunci o privire în filosofia Scrisorii I , care este un fel de Biblie Filosofică, acolo vorbește de toată Cartea Facerii și de toată Înțelepciunea lui Dumnezeu.

Într-una dintre părțile ei, spune așa: “Lumea asta-ntreagă e o clipă suspendată, / Că-ndărătu-i și-nainte-i întuneric se arată.”

Așadar, eu nu știu ce a fost înainte de mine, nu am numărat eu timpul, l-au numarat “chipurile” alții, așa cum au știut, iar, după ce voi închide ochii, este un întuneric nerecunoscut, nu cel al iadului, dar al necunoașterii. Căci așa spuneDumnezeu: “Voi nu ştiţi de unde veniţi şi unde mergeţi. Eu ştiu de unde vin. Eu vin de la Tatăl şi merg la Tatăl.”

Deci, după ce am închis ochii în clipa aceasta, nu știu unde sunt, în rai sau în iad, la fericire sau nefericire, într-un loc întunecos sau luminos, asta hotărăște Cel care ne-a creat și ne-a pus în rânduiala asta, a prafului cosmic.

Căci noi asta suntem! “Iată cum este lutul în mâna olarului, așa sunteți voi în mâna Mea”.

Îl avem pe Profetul Ieremia care spune așa: “Tu, Doamne, ai făcut pământul ca pe o nimica înaintea Ta.” Ce înseamnă “o nimica înaintea Ta”? Firul ăsta de praf, dar gândiți-vă că în firul ăla de praf este tot pământul, în tot cosmosul ăsta.

Iar în “firul ăsta de praf” sunt șapte miliarde de oameni, cu toate figurile lor, cu impresiile lor, cu teoriile lor, dar, în același timp, Scripturile spun așa: “Ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său?” (Marcu 8, 36-37). De unde deduc, că sufletul este mai voloros decât toată lumea, poți să ai toată America cu titlu de proprietate, degeaba!

ESTE O ANTAGONIE FOARTE INTERESANTĂ A CEEA CE ÎNSEAMNĂ TIMP – SPAȚIU – MATERIE – DUMNEZEU.

Însă, Dumnezeu le tronează pe toate, de deasupra, pentru că, dacă ar rămâne în ele, noi nu am mai vorbi de Dumnezeu, TREBUIE SĂ FIE CEVA NECREAT CE GESTIONEAZĂ CREATUL.

Iar noi suntem acea creatură care avem simpla și marea putere de a fi asemenea Creatorului, prin dublarea imaginii CHIP ȘI ASEMĂNARE. Chip, pentru că avem toate calitățile care îl întruchipează pe Dumnezeu și asemănare, pentru că îl putem întruchipa întru toate pe Dumnezeu.