Iohannis: Mihai Fifor, premier interimar. Consultări cu partidele miercuri, la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că l-a desemnat pe ministrul apărării Mihai Fifor în funcția de premier interimar, după ce i-a acceptat demisia lui Mihai Tudose. În același timp, Iohannis a precizat că, miercuri, va avea consultări cu partidele politice, la Cotroceni, pentru desemnarea unui nou prim-ministru, invitațiile către formațiunile politice urmând să fie transmise marți. 

“După demisia premierului Tudose, l-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea Guvernului, iar pentru a avea o procedură cât se poate de rapidă, am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine. Voi trimite chiar acum invitaţiile de participare la consultări“, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai declarat că trebuie luate urgent măsuri pentru ca instabilitatea politică să nu aibă efecte negative în economie.

“Această situaţie în care s-a ajuns mă nemulţumeşte profund şi este o situaţie care mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri avem deja două guverne PSD eşuate. Acum, evident, este nevoie de un guvern pentru a scurta cât se poate de mult situaţia de incertitudine. Vreau să avem o procedură rapidă care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindcă această nesiguranţă politică nu trebuie să degenereze în instabilitate şi mult mai important vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generată iarăşi în interiorul PSD”, a mai spus Iohannis.

R.D.

NICIUN COMENTARIU