Polițistul–pedofil, acoperit pentru un furt din Parchetul General, în mandatul Laurei Kovesi

Detalii uluitoare despre cariera polițistului-pedofil Eugen Stan – decorat cu „Bărbăție și Credință” – ies la iveală, după publicarea notei-raport transmisă de șeful Poliției Române premierului Mihai Tudose. În 2007, Stan a furat o mochetă din sediul Parchetului General. Pe care era plătit să-l păzească. 

Nici în acest caz nu a fost făcută, însă, vreo anchetă, iar cei care ar fi trebuit să o facă au închis ochii și au pus umărul la „avansarea” lui Stan ca polițist la Rutieră.

Potrivit notei-raport a șefului IGPR, în toată cariera sa profesională, atât la Jandarmerie, cât și la Poliție, Eugen Stan a fost apreciat cu calificativul „foarte bun” sau „foarte bine”. Doar în anii 2012, 2011 și 2007 a primit calificativul „bun”. Tot în 2007 a primit, însă, și o “mustrare scrisă”, singura sancțiune disciplinară din activitate, pentru „neglijență manifestată în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu”.

Surse judiciare au precizat, însă, pentru Sursa Zilei că jandarmul Eugen Stan a fost sancționat, de fapt, după ce a furat o mochetă din sediul Parchetului General, condus la acea dată de Laura Codruța Kovesi. Adică, de la locul de muncă. Deși a fost principalul suspect, cei care ar fi trebuit să-l ancheteze l-au sancționat doar cu o mustrare scrisă pentru neglijență. 

„Era o mochetă veche, care fusese pusă de-o-parte pentru a fi înlocuită. O mochetă cu o formă circulară, care fusese utilizată pentru a fi așezată într-un rond. Stan a fost identificat drept autorul furtului pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din interiorul instituției. Pe numele lui nu a fost deschis un dosar penal, pentru că nu a existat o plângere. A primit, în schimb, doar o <<mustrare scrisă>>, care i-a adus calificatul <<bun>>”, au explicat sursele citate. 

Sancțiunea administrativă nu a fost suficientă pentru a opri o viitoare carieră în Poliție a lui Stan. A plecat la cerere, dar potrivit unui ordin de ministru, în vigoare la acea dată, într-o astfel de situație, pentru ca transferul să fie realizat unitatea cesionară (în cazul de față, Brigada de Poliție Rutieră) a transmis, la rândul ei, unității cedente (Jandarmeria Română) o solicitare expresă pentru transferul lui Eugen Stan. 

NICIUN COMENTARIU