15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 10:02
No menu items!

Iohannis a semnat decretele pentru demisiile miniștrilor USR PLUS și intrarea interimarilor

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele pentru demisiile miniștrilor USR PLUS și a vicepremierului Dan Barna, dar și pentru preluarea protofoliilor a miniștrilor interimari pentru următoarele 45 de zile.

Administrația Prezidențială a transmis că președintele a semnat miercuri decretele privind demisiile depuse de miniștrii USR-PLUS:

-Decret prin care se ia act de demisia lui Ilie-Dan Barna, viceprim-ministru, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

-Decret prin care se ia act de demisia lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

-Decret prin care se ia act de demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor şi infrastructurii, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

-Decret prin care se ia act de demisia lui Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

-Decret prin care se ia act de demisia lui Ciprian-Sergiu Teleman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

-Decret prin care se ia act de demisia Ioanei Mihăilă, ministrul Sănătății, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decretele de numire a interimarilor:

-Decret de desemnare a lui Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, ca ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, interimar.

-Decret de desemnare a lui Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al Investițiilor şi Proiectelor europene, interimar.

-Decret de desemnare a lui Virgil-Daniel Popescu, ministrul Energiei, ca ministru al Economiei, Antreprenorialului şi Turismului, interimar.

-Decret de desemnare a lui Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, ca ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, interimar.

-Decret de desemnare a lui Cseke Attila Zoltán, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, ca ministru al Sănătăţii, interimar.

                                                                                                                Adina Silav

Premierul Florin Cîțu a trimis demisiile miniștrilor USR PLUS președintelui Klaus Iohannis