11 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 11:14

UPDATE Nelu Iordache, 11 ani și 9 luni de închisoare. Decizia este definitivă

spot_img

UPDATE ORA 14.30: Nelu Iordache a ajuns în custodia polițiștilor miercuri după-amiză, după ce s-a predat la Poliție. După verificările procedurale, acesta va fi dus la penitenciar pentru executarea pedepsei.

Știrea inițială

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat, miercuri, la 11 ani și 9 luni de închisoare, de magistrații Curții de Apel București în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad. Decizia este definitivă.

În primă instanță, Tribunalul București l-a condamnat la 6 ani și 3 luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracțiuni, printre care și fraude cu fonduri europene, în calitate de administrator al societății SC ROMSTRADE SRL. Iordache a fost acuzat că a schimbat destinația sumei de 31.519.960 lei, reprezentând o parte din avansul încasat de la CNADNR SA pentru proiectarea și execuția lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac – Arad (aproximativ 22,3 km), lucrarea fiind finanțată în proporție de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

La mijlocul lunii iulie, afaceristul a fost „săltat” de DNA de pe aeroport, când se pregătea să plece din țară. El a fost dus atunci la sediul DNA, pentru a fi audiat într-un alt dosar.

                                                                                                                    Adina Silav

VIDEO. Nelu Iordache, preluat de pe aeroport și dus la DNA (surse)