20.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021 - 4:50

PSD va asigura cvorumul la depunerea moțiunii în Parlament

spot_img

PSD va asigura cvorumul la ședința de mâine din Biroul Permanent, a cincea ședință în care se va încerca să fie stabilit calendarul citirii moțiunii USR PLUS.  Numai că mai departe, moțiunea trebuie citită în plenul reunit al Parlamentului, apoi pusă pe ordinea de zi pentru a putea fi votată, iar social-democrații nu sunt deciși dacă vor vota această procedură.

Ludovic Orban și Anca Dragu, președinții celor două Camere, au convocat pentru joi, 9 septembrie, ora 16.00, plenul Parlamentului pentru a fi citită moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.  

Înainte de plenul reunit, va avea loc ședința BPR pentru stabilirea calendarului moțiunii. La precedentele patru astfel de ședințe, nu s-a reușit un cvorum, deoarece PSD s-a retras înainte de vot.

Ședința va fi prezidată de Anca Dragu și Sorin Grindeanu, întrucât Ludovic Orban a anunțat că nu vrea să fie prezent la procedurile privind o moțiune împotriva PNL. 

Chiar dacă are sau nu are cvorum ședința de plen de joi după-amiază, moțiunea poate fi citită în plen. Apoi, după 3 zile, trebuie dat votul, dacă moțiunea ajunge pe ordinea de zi a plenului reunit. Surse politice au declarat că PSD nu este decis încă dacă vrea moțiunea pe ordinea de zi, astfel că procedura ar putea fi, din nou, blocată.

Ioana Theodoru