8 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 0:28

Iohannis, 2019: Nu este în spiritul Constituției ca Guvernul să dea atât de des OUG. Guvernul PSD le folosește abuziv. VIDEO

Grupul de Investigații Politice publică pe pagina de Facebook, înregistrarea video a declarației de presă susținute de Klaus Iohannis în 28 martie 2019, când critica frecvența ridicată cu care Guvernul PSD de atunci dădea ordonanțe de urgență.

Iohannis critica Guvernul de atunci în condițiile în care actualul Executiv a dat într-o singură ședință, 25 de ordonanțe de urgență.

„Nu este nici în spiritul Constituției, nu servește nici echilibrului democratic al puterilor în stat ca Guvernul să apeleze atât de des la ordonanțe de urgență. Ordonanțele de urgență, practic, și-au pierdut menirea esențială și au devenit, în timpul acestui accident regretabil al democrației, care este guvernarea PSD, un instrument folosit abuziv, în exces, eludând astfel orice control de constituționalitate înainte de intrarea în vigoare a Ordonanței. Trebuie să punem punct acestei practici și trebuie să o facem acum”

Klaus Iohannis
28 martie 2019

Valeriu Motoc