11.2 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 3:59

Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură. Ciolacu: Am convenit cu Ponta să propunem premierul

Guvernul Orban a picat prin adoptarea moțiunii de cenzură depuse de PSD și UDMR. Votul a fost dat, miercuri, în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

Moțiunea de cenzură a trecut cu 261 de voturi „pentru”, deși PSD și UDMR aveau adunate puțin sub 233 de voturi, care era pragul minim pentru adoptarea moțiunii. 

“Birourile permanente ale celor 2 Camere ale Parlamentului, după ce au verificat şi numărat voturile exprimate de deputaţi şi senatori, au constatat următoarele: nr total deputaţi şi senatori – 465, prezenţi 423, voturi 400, voturi anulate 0. Voturi PENTRU – 261, voturi CONTRA 139, abţineri 0. Potrivit prevederilor art 113, alin 1, din Constituţie, moţiunea de cenzură se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, a anunţat Olguţa Vasilescu de la tribuna Parlamentului. 

“Nu s-a întâmplat un asemenea scor până acum, e o mobilizare extraordinară, reuşită chiar de dl Orban. Am discutat cu dl Ponta şi am căzut de acord să mergem la Cotroceni cu o propunere comună de premier”, a spus Marcel Ciolacu, care a mai anunţat şi că moţiunea a trecut cu 261 de voturi. 

Valeriu Motoc