13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 20:01
No menu items!

Investitorii îşi pot retrage subscrierile pentru oferta pe BVB pentru acțiunile RCS&RDS, după ce compania a fost pusă sub acuzare

spot_img

Investitorii care au subscris acţiuni Digi Communications, în oferta publică aflată în derulare la Bursa de Valori București, îşi pot retrage subscrierile până pe 10 mai, ora 17.00, potrivit unui amendament adus prospectului. Acest amendament a fost adus după ce luni, 8 mai, Direcția Naţională Anticorupţie a anunțat compania că are calitatea de suspect în dosarul deschis anterior împotriva unor persoane din conducere, potrivit publicației Bursa.

În amendamentul prospectului se arată: ”La data de 5 mai 2017, anumite persoane fizice, inclusiv două persoane care deţin în acest moment poziţii de conducere în principala filială a Societăţii, RCS & RDS, Ioan Bendei şi Mihai Dinei, precum şi fostul Director General al RCS & RDS, Alexandru Oprea, au fost înştiinţate în mod oficial de către DNA ca sunt anchetate în legatură cu săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani. La data de 8 mai 2017, RCS&RDS a fost înştiinţată oficial de către DNA că are calitatea de suspect în cadrul anchetei în curs cu privire la aceleaşi fapte.

În cadrul aceleiaşi anchete, domnul Dumitru Dragomir a fost inculpat, fiind acuzat că prin contractul de asociere în participaţiune ar fi primit mită în legătură cu contracte încheiate între RCS&RDS şi LPF cu privire la drepturi de televizare pentru meciuri de fotbal din Liga 1 şi că ar fi fost complice la spălarea de bani care se suspectează a fi fost realizată prin achiziţia de către RCS&RDS a ansamblului pentru evenimente.

Nu este exclus ca alţi administratori ai Societăţii sau ai RCS&RDS să dobândească calitatea de suspecţi în cadrul anchetei, pe măsură ce aceasta progresează. Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei şi consideră că RCS&RDS şi foştii şi actualii membri ai conducerii sale au acţionat corect şi în conformitate cu legea. La acest moment nu au fost inculpate alte persoane ca urmare a anchetei, cu excepţia domnului Dragomir. Societatea nu poate anticipa dacă şi când ar putea să apară alte puneri sub acuzare, respectiv dacă orice astfel de inculpare va rezulta în adoptarea de măsuri preventive sau într-o condamnare.”

T.S.