12.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 22:08
No menu items!

Interzis în România și Republica Moldova, pentru ucrainenii între 18 și 60 de ani

spot_img

Ucrainenii fug de armată, așa că autoritățile au dat ordin la frontiere, ca bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să nu mai poată ieși din țară. Interdicția vizează toate granițele cu românia și Republica Moldova, de care bărbații majori nu se mai pot apropia nici la o distanță mai mică de 5 km. 

Ordinul stipulează că este interzisă „intrarea persoanelor pe o fâşie de teren desemnată de-a lungul frontierei de stat, inclusiv în scopuri turistice, recreative, pescuit”. Sunt exceptate persoanele care locuiesc sau lucrează permanent sau temporar în zona desemnată și proprietarii de terenuri situate în fâşie, cu condiţia să deţină autorizaţia corespunzătoare eliberată de detaşamentul de frontieră.

Restricţiile sunt valabile pe raza localităţilor de frontieră Seliatinsk, Beregomețk, Krasnoilsk, Ciudei, Petrovețk, Sucevensk, Kamianețk, Hlibțk, Terebleceansk, Taraşansk, Herțaivsk, Vancikovețk, Mamaligivsk, Livenețk, Kelmeneţk, Sokiriansk, Vaşkovețk, Cernăuţi, Dnistrovski și Viznițki din regiunea Cernăuţi. 

De asemenea, Poliţia de Frontieră din Cernăuţi a interzis circulaţia autovehiculelor în zona de graniţă, cu excepţia celor care se află în punctele de trecere a frontierei. Autoritățile ucrainene au luat această măsură pe fondul creşterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de persoane care încearcă să părăsească ţara, pentru a nu se înrola în armată.