11.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 23:40
No menu items!

Adevăr sau provocare? PSD vrea să facă schimb cu UDMR pe liste

spot_img

Marcel Ciolacu i-a lansat liderului maghiar „o provocare”, mai exact să pună pe listele PSD membri ai UDMR, cu condiția ca formațiunea maghiară să facă același lucru în județele în care populația este majoritar maghiară. 

Liderul PSD i-a lansat președintelui formațiunii maghiare „o provocare”. 

„Eu cred că pot astăzi să fac o provocare domnului președinte Kelemen Hunor, mai ales că este din județul Harghita, ca pe listele UDMR să fie un reprezentant al partidelor românești și îi promit că voi lua un reprezentant al UDMR pe listele PSD la București. Și acest lucru va arăta un gest de normalitate, un gest că, de fapt, cu toții suntem români. Ei sunt, cu adevărat, români de etnie maghiară, dar trăiesc în România.

În continuare, Ciolacu s-a adresat celor din UDMR „să termine cu prostiile, cu Ținutul Secuiesc”, pentru că Ardealul este al României. 

Oameni buni, au trecut vremurile. Și eu, și dumneavoastră vrem să ne creștem copiii într-o țară normală. Pentru a face acest lucru, în primul și în primul rând, trebuie să ne comportăm noi normal. Haideți să terminăm odată cu prostiile, cu autonomia Ținutului Secuiesc. N-a fost și nu o să fie niciodată. România, în Constituția României, este un stat suveran și niciodată nimeni nu va împărți Ardealul. România este membră a Uniunii Europene, este membră NATO. Toate aceste povești și toate aceste învrăjbiri apar când sunt alegeri. Vezi, Doamne, acesta este felul liderilor politici de a-și mobiliza electoratul la vot. Am depășit acele vremuri. Sunt familii mixte, cum spuneau și nea Paul, și Romeo, copiii noștri merg la școală împreună. Suntem în România și ei sunt români„.

M. Nedelcu