12.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 21:47
No menu items!

Tânărul care a lovit șase copii pe trecerea de pietoni a fost condamnat la 13 ani și 10 luni de închisoare

spot_img

Tânărul care a condus  beat și fără permis și a accidentat 6 copii pe o trecere de pietoni din Petroșani a fost condamnat, în primă instanță, la nici un an de la trimiterea în judecată, la 13 ani și 10 luni de închisoare. Când a comis accidentul, tânărul care avea atunci 19 ani a fugit de la locul tragediei și a fost prins după 15 minute în orașul Aninoasa.

Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe tânăr, pentru comiterea infracțiunii de omor, pentru conducerea sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului, la 13 ani de închisoare și 10 luni de închisoare. Dintre cei șase copii loviți pe trecerea de pietoni, unul a murit ulterior la spital, din cauza rănilor suferite.

În plus, compania la care era asigurat şoferul va trebui să achite despăgubiri morale şi materiale victimelor şi spitalelor în care acestea au fost îngrijite, valoarea sumelor depăşind 695.000 de euro. Pedeapsa stabilită de instanţă poate fi contestată în apel într-un termen de 10 zile de la comunicare.

 

Şase copii cu vârstele cuprinse între 11 şi 14 ani au fost accidentaţi grav, în seara zilei de 21 decembrie 2022, pe o trecere de pietoni din municipiul Petroşani. Şoferul de 19 ani, din Aninoasa, ar fi urcat băut şi fără permis de conducere la volan, fugind apoi de la locul faptei. Trei dintre copiii accidentaţi au fost transportaţi ulterior la un spital din Timişoara şi ceilalţi au rămas internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, unul dintre ei, în vârstă de 11 ani, murind a doua zi, la Terapie Intensivă.

Foto: Observatornews.ro

M. Nedelcu