-0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 2:36
No menu items!

Interesele ascunse ale USR-PLUS în proiectul Romexpo

spot_img

Opinia publică este constant asaltată de diverse informații legate de noul proiect de la Romexpo, care mai de care mai controversate, multe dintre ele adevărate fake news-uri. Întâmplător sau nu, o mare parte dintre aceste informații false sunt asumate și răspândite de către membri marcanți ai USR-PLUS, scrie Newsweek România. Miza proiectului de la Romexpo este, evident, o sumă importantă de bani.

NEPI, fondul de investiții sud-african ce deține un portofoliu important de mall-uri în această zonă a Europei, a aruncat constant în spațiul public informații false, acestea fiind preluate cam de fiecare dată de lideri importanți ai USR-PLUS.

Miniștii Claudiu Năsui și Cătălin Drulă sunt doar doi dintre cei care au propagat pe rețelele de socializare două informații false, una legată de obligativitatea organizării unei licitații pentru terenul de la Romexpo (nu este cazul), a doua legată de faptul că statul român pierde o sumă importantă de bani prin cedarea terenului către Camera de Comerț. Din nou, o informație falsă.

Situația este una complicată și, în primul rând, terenul de la Romexpo nu este un teren liber de sarcini, ceea ce ridică o sumă de probleme, dacă statul român ar vrea să vândă terenul, cea mai importantă dintre acestea fiind despăgubirea proprietarilor, căci tot ce s-a construit pe terenul respectiv reprezintă proprietate privată.

Potrivit Newsweek, alte două afirmații false au fost legate de unicitatea proiectului și de afirmația potrivit cărea Camera de Comerț ar fi o entiate privată. Ambele sunt ușor de demontat și de verificat.

Detalii, pe newsweek.ro.