23.1 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 12:59
No menu items!

Înșelăciune cu vize pentru SUA

spot_img

Ambasada SUA la Bucureşti atrage atenţia, marţi, asupra unei tentative de înşelăciune care vizează Programul Diversity Visa. Mai multe persoane au primit mesaje că ar fi fost acceptate în program, fiindu-le solicitate date personale. Ambasada le cere tuturor să nu dea curs solicitărilor, singura modalitate de a verifica acceptarea în program fiind pe site-ul Departamentului de Stat.

„Secţia Consulară vă atrage atenţia: în ultimele zile un număr mare de persoane au fost contactate prin e-mail, pentru a fi înştiinţate că au fost selecţionate în programul Diversity Visa US cerându-li-se să completeze  formulare cu datele lor personale„, a transmis, marţi, Ambasada SUA, pe pagina de Facebook.

Ambasada le cere tuturor celor contactaţi să nu dea curs solicitărilor.

Nu furnizaţi datele dumneavoastră personale unor pretinşi „consultanţi de viză”, care încearcă să vă păcălească oferindu-vă asistenţă contra unor sume de bani„, a mai transmis instituţia.

Ambasada reaminteşte că pentru programul DV-2023 participarea a avut loc în perioada 6 octombrie – 9 noiembrie 2021.

„Singurul mod de a afla dacă aţi fost selecţionat este să verificaţi personal, după 7 mai 2022, pe pagina oficială de internet a Departamentului de Stat”, precizează reprezentanţa diplomatică.

R. Danviewscnt