6 C
București
luni, 8 martie 2021 - 23:51

Incident la vaccinare: unui bărbat i s-a administrat la rapel vaccinul Moderna, deși prima doză a fost cu Pfizer. Omul este monitorizat de medici

Incidentul a avut loc marți dimineață, în jurul orei 10, la unul dintre centrele de vaccinare din Târgu Jiu, potrivit Digi24. Pacientul care s-a prezentat pentru rapel are 66 de ani. Înainte de a fi vaccinat cu rapelul ar fi arătat adeverința pe care a primit-o după prima vaccinare, pe care scria că i s-a administrat o doză de vaccin Pfizer. Asistenta fie nu a fost atentă, fie a încurcat dozele și i-a administrat omului Moderna.

Eroarea a fost sesizată de către personaul medical abia când s-a făcut stocul de doze. Atunci a fost sesizată lipsa unei doze din vaccinul Moderna.

Starea pacientului este bună, dar este monitorizat de medicul de familie.

Prefectul județului Gorj a declarat că așteaptă acum o informare din partea Direcției de Sănătate Publică pentru a dispune măsuri după acest incident.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat că în urma incidentului petrecut în centrul de vaccinare din Târgu Jiu, unde un pacient a fost vaccinat la prima doză cu Pfizer și la rapel cu Moderna, nu se pune problema unui risc medical suplimentar pentru persoana în cauză, informează Digi24.ro