4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 18:23
No menu items!

Incertitudinea persistă în SUA, după alegeri. Demisie importantă în Justiție, anchetă dispusă de procurorul general

spot_img

Directorul pentru infracțiuni electorale din secția de integritate publică a Departamentului de Justiției din SUA, care investighează încălcările la alegeri, Richard Pilger, a demisionat, relatează CNN și NBC News, citând un e-mail de la oficial către colegii săi.

Demisia oficialului guvernamental vine după decizia procurorului general, William Barr, care i-a instruit pe subordonați să investigheze acuzațiile din partea sediului central al lui Donald Trump cu privire la nereguli în numărarea voturilor. Barr spune că acuzațiile de nereguli sunt credibile și că, dacă ar fi dovedite adevărate, ar putea afecta rezultatul alegerilor din fiecare stat.

Într-o adresă adresată personalului, Pilger a spus că a luat decizia de a demisiona după ce a aflat despre „noua practică și implicațiile acesteia”.

Președintele Donald Trump susține că democrații i-au „furat” victoria, numără buletinele de vot „ilegale”, iar observatorilor republicani nu li s-a permis să controleze procedura. Sediul său a depus o serie de procese contravenționale.

Între timp, echipa de tranziție a rivalului său Joe Biden nu exclude că va da în judecată Administrația Federală a Serviciilor Generale (GSA) din SUA, acuzând această agenție că a întârziat anunțarea rezultatelor alegerilor. Acest lucru a fost anunțat luni de o persoană din anturajul lui Biden, relatează Axios.

Presa anunțase anterior că Biden a obținut suficient sprijin electoral pentru a vorbi despre victoria sa. El a fost deja felicitat de mulți lideri mondiali.