5.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 1:46
No menu items!

Previziuni sumbre ale specialiștilor. Infectările vor atinge cote dramatice la sfârșitul lunii

spot_img

Valul al doilea al pandemiei de coronavirus este și în România într-o creștere alarmantă. Mai mulți specialiști sunt convinși că numărul de infectări va continua să crească rapid atingând cote dramatice, mai ales pentru sistemul de sănătate.

Unul dintre specialiști, cercetătorul român Octavian Jurma, a declarat, la Antena 3, că „indiferent de măsuri, tot am fi avut două săptămâni de creștere. Și asta este principalul motiv pentru care, eu personal, sunt îngrijorat”.

„Dacă aceste măsuri care s-au luat acum, care reprezintă un fel de lockdown parțial, luat la județele cu incidența foarte mare, dar care au un impact mic în județele care cresc dar încă nu au trecut au trecut de 3/1000, atunci numerele vor continuă să crească în ciuda măsurilor.” a afirmat cercetătorul și medicul Octavian Jurma la Antena3.

„Epidemia va continuă să crească. Epidemia s-a accelerat foarte mult săptămâna trecută. A crescut cu 32% față de săptămâna precedentă, care la rândul ei a fost cu 20% mai mare.

Am avut o creștere de 50% a numărului total de cazuri, zilnic, în doar două săptămâni. Am trecut de la 4.000 în medie, la 8.000 în medie.

Rată de pozitivare este foarte mare, s-a dublat. Numărul de teste a rămas relativ constant.” a mai spus Octavian Jurma.

„Un platou la peste 10.000 de cazuri este un lucru complet nesustenabil”

Medicul mai spune că un platou la peste 10.000 de cazuri nu ese sustenabil, discuția trebuind orientată nu la modul în care să obținem un platou la acest stadiu ci la cum să ieșim cât mai repede din această stratosferă epidemiologică.

„Un platou la peste 10.000 de cazuri este un lucru complet nesustenabil. Și toată discuția trebuie orientată nu cum să obținem un platou la acest stadiu ci cum să ieșim cât mai repede din această stratosferă epidemiologică.” a avertizat Octavian Jurma.