30 C
București
marți, 16 august 2022 - 21:35
No menu items!

Începe vaccinarea profesorilor. Aproximativ 60.000 de angajați din învățământ vor primi prima doză

spot_img

Într-o conferință de presă, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că miercuri, 24 februarie începe vaccinarea pentru personalul din învățământ.

„Am stabilit ca procesul de vaccinare va incepe de maine, 24 februarie, in majoritatea judetelor din tara. Toata activitatea se va incheia pe 10 martie. Vaccinarea personalului didactic incepe in 23 de judete inclusiv Bucuresti, din 25 februarie continua alte 14 judetene, din 26 februarie inca doua judete si de la 1 martie ultimele 3 judete. Toata perioada de vaccinare dureaza pana in 10 martie pentru administrarea primei doze”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că aproximativ 60.000 de persoane din învățământ vor fi vaccinate cu prima doză în următoarea perioadă.

„Reamintesc că deja 42.000 de persoane din rândul personalului didactic au fost deja vaccinate și aproximativ 128.000 sunt deja programate. Modalitatea de programare și derulare a activității de vaccinare a fost deja transpusă într-o instrucțiune care a fost trimisă către fiecare județ, către DSP-uri și Ministerul Educației încă din cursul zilei precendente”, a spus Gheoghiță.

Profesorii și angajații din învățământ vor fi vaccinați atât cu vaccinul de la AstraZeneca, cât și cu cel de la Pfizer- cei de peste 55 de ani.