4.2 C
București
marți, 2 martie 2021 - 5:53

Români exploatați în Italia. Muncesc 20 de ore fără pauze, iar dacă protestează sunt concediați

20 de muncitori români au depus plângeri împotriva unei companii italiene.

Oamenii au cerut ajutorul autorităţilor italiene acuzând condițiile de muncă inumane, informează Adevarul.ro

Românii au povestit jurnaliștilor de la Repubblica, cei care au și făcut cunoscută drama românilor, că sunt obligați să muncească de la 6 la 22.00 fără pauză, iar când au vrut să protesteze au fost acuzați de furt iar o parte dintre ei chiar au fost concediați.

“În momentul în care am protestat pentru orarele de muncă şi nişte probleme cu fluturaşul de salariu, m-au acuzat că am furat două filetante pe care sunt sigur că le-am dus în birou. Vă daţi seama ce aş fi putut face cu ele… Mai întâi m-au suspendat, iar apoi mi-au trimis scrisoarea de concediere acasă, în urmă cu două săptămâni”, a declarat un muncitor concediat publicației La Repubblica

Compania acuzată se numește Mondo Convenienza și se ocupă de distribuţie de mobilă.

“Nu aveam un program fix, depindea de numărul de livrări de mobilă pe care trebuia să-l facem. În fiecare dimineaţă, la 6:00, trebuia să fii în depozit la Settimo Torinese. Apoi munceai toată ziua, ultima perioadă de timp fiind cea de la 20:30, dar înainte de 21:00 sau 22:00 nu terminai aproape niciodată, a povestit unul dintre românii concediați pentru că a încercat să protesteze.

“Ne spuneau: „La Roma au decis aşa. Dacă nu-ţi convine, ştii unde-i uşa”. Sau: „Întoarce-te la tine-n ţară”, chestii de genul”, a mai spus românul.

Muncitorii români au dat în judecată compania italiană și ar fi reprezentanţi în instanţă de un avocat italian, potrivit La Repubblica, citată de Adevărul.ro.