33.6 C
București
vineri, 19 august 2022 - 20:50
No menu items!

Începe vaccinarea prin centrele mobile. Va fi folosit serul Moderna

spot_img

Vaccinarea împotriva COVID-19 prin centrele mobile începe miercuri, iar pentru început caravanele vor ajunge în şapte judeţe. În aceste centre va fi folosit serul de la Moderna.

„Pot să vă spun că începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile. Avem 14 judeţe identificate, în care vom demara această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. De asemenea, avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate vom aloca doar echipe mobile, împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate”, a anunțat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a precizat că primele judeţe unde vor fi dislocate centrele mobile sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi și Sibiu.

„Vom distribui pentru moment vaccin de la compania Moderna care este un vaccin, după cum ştim, pe bază de ARN mesager şi ne putem permite din punct de vedere logistic organizarea acestor activităţi de vaccinare, având în vedere stabilitatea la temperatura obişnuită de 2 – 8 grade pentru 30 de zile”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.