18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 14:02

Declarațiile liderilor coaliției. Dan Barna: “Am depășit o situație delicată” / K. Hunor: “Sper să fie ultimul act adițional”

Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat marti, dupa semnarea noului acord din coalitie, că speră să nu mai fie cazul de alte acte adiționale. Dan Barna a susținut și el că a fost o “situație delicată” în coaliție, depășită prin acest act adițional.

Kelemen Hunor a declarat că în completările la protocol sunt „câteva puncte accentuate din programul de guvernare” și a menționat că speră să nu mai fie nevoie să se încheie și alte asemenea acte adiționale.

„Armonizarea în coalitie necesită răbdare, echilibru, empatie, nu e foarte usor. Nu putem spune că merge extraordinar de bine în fiecare clipă, dar important este că toate partidele din coalitie sunt constiente că este responsabilitatea noastră să mergem înainte să căutam soluții pentru cetățeni”, a afirmat liderul UDMR.

Dan Barna, liderul USR, a punctat că noile completări din acordul de guvernare au pus capăt unei situații delicate.

“Coaliția a depășit o situație delicată. Ține de încredere, respect și reguli. Am reușit să avem o completare a acordului și avem toată încrederea că vom putea duce mai departe România și să-o scoatem din criză.

Am agreat câteva principii de funcționare, de funcționarea Guvernului, de Parlament și de prioritățile din programul de guvernare.

Mesajul este foarte clar. Vaccinarea rămâne prioritară, e singura cale să ieșim bine din pandemie”, a mai spus Dan Barna.