2.5 C
București
luni, 4 decembrie 2023 - 5:51
No menu items!

Încă un ucrainean s-a rătăcit în munți, în Maramureș. Este căutat cu elicopterul

spot_img

Poliţiştii de frontieră şi salvamontiştii din Maramureş caută, vineri, un cetăţean ucrainean care a trecut munţii pentru a ajunge în România şi a cerut sprijin pentru că s-a rătăcit. La căutări participă şi un elicopter al IGAv, care survolează zona.

„Poliţiştii de frontieră din dispeceratul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi, în această dimineaţă, în jurul orei 9.00, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, 112 de către un cetăţean ucrainean care a traversat Munţii Maramureşului, din Ucraina în România, şi a solicitat sprijin, afirmând ca s-a rătăcit”, a transmis, vineri, Prefectura Maramureş.

Astfel, echipaje ale poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului şi ale Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş s-au deplasat în zona pentru găsirea cetăţeanului ucrainean rătăcit. De asemenea, au fost alertate toate structurile din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională pentru luarea măsurilor specifice din competenţă şi acţiune în sistem integrat pentru căutarea şi salvarea persoanei respective.

La misiunea de căutare a cetăţeanului ucrainean rătăcit participă un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, care în prezent survolează zona.

Raluca Dan