17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 12:02
No menu items!

Încă un parlamentar PNL părăsește grupul din Parlament. Liberalii rămân fără 16 voturi

spot_img

Și deputatul Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, a anunțat, miercuri, că părăsește grupul PNL de la Camera Deputaților și va activa ca neafiliat. Este al 16-lea parlamentar PNL care îi urmează exemplul fostului președinte liberal Ludovic Orban. 

„Sunt de 31 de ani membru al Partidului Național Liberal, un partid care a pus bazele României moderne și care a contribuit decisiv la industrializarea țării, prin doctrina “Prin noi înșine”. Datorită voturilor argeșenilor, reprezint în Camera Deputaților un județ puternic industrializat, care este, în același timp, leagănul Brătienilor. Am crezut și cred în continuare în politicile de dreapta, în liberalism, ca singura șansă pentru dezvoltarea județului și a țării. Am avut convingerea că Partidul Naţional Liberal înseamnă garanţia unei bune guvernări, care poate să asigure dezvoltarea sustenabilă a ţării.

Din păcate, de două luni de zile asistăm la o criză politică provocată într-o perioadă când era nevoie de decizii ferme, de o guvernare stabilă și performantă. Noua conducere a partidului a impus Partidului Naţional Liberal o agendă departe de problemele reale ale românilor, care se confruntă cu valul 4 al pandemiei, cu creșteri galopante la prețurile carburanților și ale energiei. În cele trei decenii de activitate politică, nu am traversat nicio perioadă mai neagră ca cea din prezent, în care conducerea Partidului Național Liberal pare ruptă complet de interesele electoratului. Ce face acum așa zisa echipă câștigătoare era de neimaginat în urmă cu doar câteva luni, iar negocierile pentru stablirea unui nou guvern au arătat că, în momentul de față, PNL nu are nicio strategie.

Nu pot să fiu părtaș la așa ceva, mai ales că activitatea mea în Parlament este legată de cetățenii care m-au votat, nu de o conducere a PNL efemeră și lipsită de orice contact cu realitatea. De aceea, de azi mă retrag din grupul parlamentar PNL și voi activa ca deputat neafiliat. Sper ca gestul meu să fie înțeles corect și să reprezinte un semnal de alarmă pentru actuala conducere a partidului, dar și pentru colegii din teritoriu, de la aleși locali la simpli membri de partid. Nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid, care a reușit în două luni de zile să prăbușească încrederea românilor în Partidul Național Liberal.

Voi apăra în continuare interesele argeșenilor în Parlamentul României și mă voi bate pentru proiectele Argeșului, care au fost prioritizate și demarate în forță în timpul Guvernului Orban. Nu părăsesc partidul din care fac parte din ianuarie 1990 și sper ca, în ceasul al XII-lea, rațiunea să învingă și noua conducere a Partidului Național Liberal să se îndrepte din nou, spre nevoile și problemele reale ale românilor”, a scris Adrian Miuțescu pe Facebook.

Până acum, Ludovic Orban, fost președinte al Camerei Deputaților, senatorii Ovidiu Iosif Florean și Ion Iordache și deputații Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ionel Dancă, Ion Ștefan, Constantin Șovăială, George Ionescu, Luminița Barcari, Adrian Oros, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase și Bogdan Bola vor activa ca independenți, după ce și-au dat demisiile din Grupul parlamentar al PNL.

Prin dezafilierea lui Adrian Miuțescu, PNL pierde 14 voturi la Camera Deputaților și rămâne cu 79, dar și 2 voturi la Senat.

Raluca Dan