3.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 8:21
No menu items!

Negocieri PSD – PNL. PNL insistă să dea premierul

spot_img

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat miercuri, întrebat despre faptul că PSD pretinde funcția de premier ca să intre la guvernare, că liberalii acceptă doar „o guvernare în jurul PNL” și că, la întâlnirea care va avea loc joi, în Parlament, vor încerca să-i convingă pe social-democrați de acest lucru.

“Am discutat azi cu domnul Ciolacu, vom avea maine o întâlnire la Parlament. Mandatul cu care mergem la discuții este sa formăm o majoritate în jurul PNL și să trecem peste această criză. Noi vrem guvernarea în jurul PNL”, a spus Cîțu. 

Întrebat dacă mai au rost discuțiile cu PSD în condițiile în care liberalii vor neapărat premierul în timp ce și social-democrații cer funcția de prim-ministru, Florin Cîțu a răspuns: “Poate reusim să îi convingem că singura majoritate care poate trece țara prin criză este o majoritate în jurul PNL. De aceea mergem acolo, să-i convingem.”

“Am avut o discuție cu domnul Florin Cîțu că mâine ne vom vedea. Am anunțat că PSD va merge la consultări cu o propunere de premier. Nu s-a discutat, încă (n.r. – cine va fi propunerea PSD de premier). Lăsați-mă să vorbesc cu colegii.”, a declarat, miercuri, Marcel Ciolacu.

PNL și PSD se vor întâlni joi la Palatul Parlamentului pentru o primă serie de negocieri privind un viitor guvern și susținerea acordată acestuia. 

Raluca Dan