8.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 12:37
No menu items!

Și Violeta Alexandru părăsește grupul PNL din Parlament. Cu câte voturi au mai rămas liberalii

spot_img

Deputatul Violeta Alexandru și-a anunțat, miercuri, dezafilierea de la grupul PNL din Camera Deputaților. Numărul liberalilor care vor activa ca independenți, urmând exemplul lui Ludovic Orban, ajunge astfel la 15. 

“Mi-am depus acum câteva minute informarea cu privire la dezafilierea mea din grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților. Am făcut acest gest pentru a atrage un semnal de alarmă vis-a-vis de situația în care se află azi PNL, în comparație cu ceea ce am fost acum câteva luni și am pierdut din orgoliu și din încăpățânarea de a nu e exercita rolul de principal partid de guvernământ. Mi se pare incredibil că PNL nu merge cu o propunere de candidat de premier. Mi se pare o palmă petru toți alegătorii noștri”, a spus Violeta Alexandru.

“Mi se pare de neacceptat că ne ducem să stăm jos să discutăm cu PSD-ul pe care l-am hulit atâția ani, în frunte cu cel care acum e președintele PNL, Florin Cîțu, și care se lăuda că și-a făcut o întreagă campanie în spațiul public de adversar al PSD, iar acum se face că-și mai aduce aminte de ceea ce a spus. Prin urmare, mi se pare un haos la nivelul conducerii PNL. Se simte, din păcate, și în grupul deputaților PNL”, a adăugat Alexandru.

Până acum, Ludovic Orban, fost președinte al Camerei Deputaților, senatorii Ovidiu Iosif Florean și Ion Iordache și deputații Alexandru Kocsis, Ionel Dancă, Ion Ștefan, Constantin Șovăială, George Ionescu, Luminița Barcari, Adrian Oros, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase și Bogdan Bola vor activa ca independenți, după ce și-au dat demisiile din Grupul parlamentar al PNL.

Prin dezafilierea Violetei Alexandru, PNL pierde 13 voturi la Camera Deputaților și rămâne cu 80, dar și 2 voturi la Senat.

Raluca Dan