9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024 - 2:00
No menu items!

Încă o victimă a exploziei de la Petromidia. A murit și al doilea muncitor transferat în străinătate

spot_img

Crește bilanțul morților în urma exploziei de la Petromidia. Al doilea muncitor rănit grav a murit, sâmbătă seară, într-un spital din Germania.

“Din păcate, cu regret vă confirmăm faptul că al doilea angajat Rompetrol Rafinare – transferat anterior la o unitate medicală specializată din Germania, a decedat în cursul serii trecute, în ciuda tuturor eforturilor depuse de personalul medical”, a transmis, duminică, compania KMG International.

În urmă cu cinci zile și celălalt muncitor, care a suferit răni grave în explozia de la Petromidia, s-a stins din viață la clinica din Germania.   

Cei doi fuseseră transferați din România pentru tratament de specialitate, în data de 5 iulie.

Conform evaluărilor făcute de medicii specialişti din Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde au fost internați initial, cei doi aveau arsuri pe aproximativ 35% din suprafaţa corpului.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, 2 iulie, în jurul orei 12.30, la Rafinăria Petromidia din Năvodari în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină (HPM). O persoană a murit atunci, iar cinci au fost rănite.  

                                                                                                              Adina Silav