13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 13:51
No menu items!

Încă o palmă dată imaginii Ministerului de Interne: pe lângă jurista de la mascații Jandarmeriei, alți 2 polițiști săltați de DIICOT

spot_img

Ministerul Afacerilor Interne se pare că are grave probleme cu personalul, în ultima perioadă. Imaginea sa este știrbită, aproape zilnic, de proprii angajați. 

Poliția Capitalei a ieșit cu un comunicat de presă prin care ne informează că 2 polițiști au fost săltați joi de DIICOT, în urma unor percheziții domiciliare: un lucrător din cadrul Brigăzii Rutiere și un alt bărbat, care a avut calitatea de polițist.

Poliția ne mai anunță că se disociază de astfel de fapte și îi va suspenda la punerea în mișcare a acțiunii penale. Încă nu se știe motivul pentru care au fost săltați cei doi de colegii lor.

Zilele trecute, fosta purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, a fost prinsă cu droguri de un echipaj de Poliție. Tânăra sublocotenent avea în geantă mai multe pliculețe cu un praf alb, despre care a declarat că sunt ale unei prietene.

Cazul tinerei jandarmeriţe nu este unul singular în structurile Ministerului Afacerilor Interne: în septembrie anul acesta un poliţist din Braşov a fost prins în flagrant în timp ce vindea droguri, iar un altul, aflat sub influența drogurilor și a alcoolului a lovit, un pieton la Caracal, județul Olt. 

Marți, 26 de politiști de frontieră au fost arestațil la PTF Calafat. Adică aproape toți. O parte dintre ei au fost duși în alte județe pentru ca nu au încăput în arestul din Calafat.

Miercuri, șeful PTF Sculeni și înca doi polițiști de frontieră au fost, de asemenea, arestați. 

În ambele cazuri: luare de mită și abuz in serviciu. Șeful de la Sculeni, Cristian Mancaș pe numele lui, are nouă acuzații documentate de luare de mită, una chiar de 12.000 de euro.

 

D.Constantin