10.9 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 22:04
No menu items!

În plin scandal al dosarului de la DNA, România mai primește și acum tranșe de vaccinuri. Ultima, de peste 1 milion de doze

spot_img

În plin scandal al dosarului deschis de procurorii DNA pentru un prejudiciu adus țării de peste 1 miliard de euro, în dosarul achiziției de vaccinuri, ministrul actual al Sănătății, Alexandru Rafila anunță, marți, că țara noastră a primit chiar în aceste zile o altă tranșă, de peste un milion de doze de vaccinuri.

Ministrul Sănătății a declarat că peste 1,2 milioane de vaccinuri Moderna sunt primite acum de țara noastră, deoarece au fost achiziționate acum 2 ani.

”Ele au fost achiziționate în momentul în care s-au făcut acele memorandumuri semnate de Guvern în anul 2021. Avem în momentul de faţă o singură tranşă de circa 1,2 milioane de doze de la Moderna. Este vaccin adaptat tulpinilor de acum.

Este un vaccin care fusese plătit încă din anul 2020 ca şi avans la contractul iniţial. Este practic un vaccin care trebuia oricum livrat pentru că fusese plătit în urmă cu mai bine de doi ani”, a afirmat ministrul, citat de Agerpres.

Vaccinul nou de la Moderna, ca și cel al Pfizer-BionTech, au fost autorizate în luna septembrie a acestui an, pe noua tulpină SARS-CoV-2.

DNA a cerut urmărirea penală a fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, astfel că demnitarilor le-a fost ridicată imunitatea. ei urmează să fie audiați zilele următoare la DNA, fiind acuzați că au aprobat achiziția a zeci de milioane de doze de vaccin în plus pentru populație, prejudiciul fiind estimat la peste 1 miliard de euro.

M. Nedelcu