12.1 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 13:28
No menu items!

În loc să facă reduceri, guvernul Ciolacu a angajat pe bandă rulantă. Cel mai mare număr de bugetari din istoria recentă

spot_img

În loc să facă reduceri la cheltuielile la stat, șefii ministerelor și instituțiilor au angajat pe bandă rulantă oameni, în luna octombrie, înainte de ordonanța austerității. Ministerele au acum termen ca până la începutul anului viitor, să facă restructurări.

Datele publicate de către Ministerul Finanțelor arată o creștere cu peste 30.000 a numărului angajaților în sistemul bugetar. Cei mai mulți au fost la Ministerul Educației, fiind scoase posturile de profesori suplinitori, însă trendurile arată o creștere a numărului angajaților în special în administrația centrală.

Numărul salariaților din sectorul public, din ultima lună, este însă cel mai mai mare din istoria recentă. În luna iunie a acestui an, luna în care s-a schimbat premierul țării, numărul bugetarilor era de 1.284.199, cu 5.206 angajați mai puțin. Iarc comparativ cu ultimii opt ani, numărul angajaților la stat a crescut cu peste 100.000 de angajați, număr echivalent cu populația unui oraș precum Buzău.

E. Stan