26.9 C
București
luni, 8 august 2022 - 1:23
No menu items!

În ciuda panicii valului III, Boris Johnson nu renunță la planul de relaxare treptată a Angliei

spot_img

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat sâmbătă că nu a văzut nimic în datele COVID-19 care să-l facă să-și schimbe planurile de relaxare parțială a restricțiilor din Anglia, următorii pași majori urmând să aibă loc luna viitoare, relatează Reuters.

Johnson a spus că așteaptă cu nerăbdare să se tundă și să bea o halbă de bere în grădina unui pub, printre activitățile permise dacă etapa a doua a planului său de deblocare se desfășoară pe 12 aprilie. Toate magazinele neesențiale urmează să fie redeschise din acea dată.

Luni, va exista o schimbare mai mică, permițând grupurilor de 6 să se întâlnească afară. Călătoriile în străinătate vor fi interzise până cel puțin pe 17 mai, care este, de asemenea, cea mai timpurie dată în care s-ar putea redeschide afacerile de ospitalitate și locurile de spectacol.

Deși Johnson a subliniat datele la care intenționează să ușureze restricțiile, a fost clar că „cifrele, nu datele” vor determina dacă deblocarea poate continua cum a fost programat.

„În starea actuală, nu văd absolut nimic în cifre care să mă descurajeze să continui să mențin foaia noastră de parcurs spre libertate, să ne deblocăm economia și să ne întoarcem la viața pe care o iubim„, a spus Johnson într-un discurs la conferința conservatoare de primăvară.

Comentariile sale au venit după ce datele au arătat că o scădere accentuată recentă a infecțiilor a început să se niveleze.

Oficiul britanic pentru statistici naționale (ONS) a declarat vineri că prevalența infecțiilor cu COVID-19 în Anglia nu mai scade și s-a redus la aproximativ 1 din 340 de persoane.

Directorul medical al Angliei, Chris Whitty, a spus la începutul acestei săptămâni că o încetinire a scăderilor abrupte a ratelor de infecție era de așteptat după redeschiderea școlilor pe 8 martie.