16.4 C
București
duminică, 2 octombrie 2022 - 8:41
No menu items!

Banc cu polițiști la Suceava: Imaginea unui profesor care încalcă regulile pandemiei este corectată în Paint

spot_img

O mască a fost desenată pe fața unui cadru didactic dintr-o fotografie transmisă presei de IPJ Suceava pentru a ilustra un comunicat privind activități de prevenire a delincvenței juvenile. Purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu, a spus la Digi24 că este regretabilă situația generată de fotografia care însoțea un comunicat oficial, apărându-se ridicol că ar putea fi o glumă proastă a unui elev.

IPJ Suceava a transmis presei, vineri, un comunicat de presă în care anunță că peste o mie de elevi au beneficiat de activități de prevenire a delincvenței juvenile în cadrul unei acțiuni a Biroului Siguranță Școlară din cadrul instituției. Activitățile au avut loc în licee și colegii din mediul rural și urban al județului Suceava, a relatat stiridesuceava.net.

Pe lângă reducerea fenomenului violenței în școli, printre obiectivele enunțate în comunicatul de presă privind activitățile desfășurate de polițiști se numără și „monitorizarea și promovarea modului de respectare a a legislației în contextul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2”. Comunicatul este însoțit de patru imagini, ca ilustrație, dar una dintre acestea arată un profesor pe fața căruia a fost desenată neinspirat pată neagră care să semene cu o mască de protecție.

„La IPJ am dispus verificări de vineri. Facem verificări pe mai multe paliere. La activitatea respectivă s-au făcut fotografii de către organizator – din partea IPJ – de profesori și elevi, peste 100 de imagini fiind centralizate. Am vrut să le promovăm în presă. Dintr-o regretabilă eroare, unele nu erau conforme cu natura activității. Probabil a fost și o greșeală a colegilor. Nu știm dacă e o gafă a unui angajat al Poliției sau o glumă proastă a unui elev”, a spus Epureanu.