9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:51
No menu items!

ICR lansează un volum coordonat de Adrian Năstase

spot_img

Institutul Cultural Român lansează sâmbătă, 4 iunie 2016, volumul cartografic Descriptio Ponti Euxini, coordonat de prof. univ. dr. Adrian Năstase, fost prim-ministru al României, și de Ovidiu Dumitru, directorul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Evenimentul va avea loc la Salonul de Carte Bookfest, în București, unde vor fi prezenți Radu Boroianu, președintele ICR și Gheorghe Magheru, director general în Ministerului Afacerilor Externe.

Atlasul Descriptio Ponti Euxini valorifică 74 de hărți, piese rare, aflate în patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi. Prezentarea hărților în structura albumului respectă evoluția istorică a realizărilor cartografice referitoare la spațiul Mării Negre în aproape patru secole de cartografie, potrivit unui comunicat al ICR.

În ultimii ani, mai multe ONG-uri au protestat vehement de fiecare dată când vreo instituție a statului a validat, prin prezența unui reprezentant, orice eveniment la care a participat Adrian Năstase, care a fost condamnat pentru fapte de corupție.

T.S.