16 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 15:36
No menu items!

Hossu: ANI, un ciocan cu care sunt loviţi cei incomozi

spot_img

Lucia Hossu Longin susţine că cercetarea ei de către ANI e o pedeapsă politică, deoarece a început să fie cercetată după ce a atacat-o pe Monica Macovei şi a cerut USL să se uite cu atenţie la faptul că ANI a devenit un ciocan cu care sunt loviţi cei incomozi.

„Decizia nu aparţine ANI, aparţine instanţei de judecată, m-am adresat mai de mult unei case de avocatură prestigioasă şi voi da în judecată ANI. Deci care este istoria? După ce am ieşit la pensie, mi-am deschis o societate, asta a fost exact în momentul crahului financiar. Deci nu am derulat niciun contract de un leu, un leu nu a intrat şi nu a ieşit din societate. Am făcut-o în ideea de a-mi asigura un venit pentru că ieşisem cu o pensie mizerabilă de 8 milioane. Am suspendat-o, deci de vreme ce nu am derulat niciun contract, absolut cu nimeni, de nicio valoare, nu văd în ce context incompatibilitatea”, a declarat Longin. În opinia sa, cercetarea ei este clar una politică.

„Eu ştiu foarte clar de unde mi se trage asta. Mulţi oameni răspund la asemenea momente că e o chestie politică, dar eu vă spun cu tot adevărul pe care îl pot exprima: este o pedeapsă, o sancţiune politică. În urmă cu mai multă vreme, înainte de a veni hârtia de la ANI am vorbit într-o emisiune despre imixtiunile dnei Macovei în justiţie, imixtiunile grosolane, era vorba şi de cei de la spitalul de urgenţă duşi la anchetă. Imediat după o săptămână a venit plicul de la ANI şi a urmat drumul pe care îl vedeţi. Asta e societatea în care trăim”, a acuzat Longin.

„Eu mă întreb de ce n-a fost schimbată acea persoană de la conducerea ANI care lucrează sub dicteu politic. De ce n-a fost schimbată? Ce aşteaptă USL, aşteaptă un cârd de victime? Să ne aliniem aşa un rând, toţi care suntem victimele acestor abuzuri? (…) Eu cer sprijinul USL-ului ca să depolitizeze instituția ANI, s-o scoată din mâna Monicăi Macovei și să nu mai fie ciocanul cu care ne lovește în cap. Eu rog USL-ul să-și arunce privirea asupra modului cum lucrează ANI„, a completat Lucia Hossu Longin. (A.M)