12.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 9:37
No menu items!

Hackerii ruși cer eliberarea românului acuzat că i-a ajutat. Amenință că vor „distruge România” în caz contrar

spot_img

Hackerii care fac parte din gruparea pro-rusă Killnet sar în apărarea lui Ioan Feher, tânărul român bănuit i-a ajutat în recentele atacuri cibernetice asupra unor site-uri din România. Într-un mesaj postat pe reţeaua Telegram, hackerii susţin că „această persoană nu are nimic de a face cu Killnet” şi ameninţă că, dacă Ioan Feher nu este eliberat în 48 de ore, vor „distruge” România, Marea Britanie şi Moldova.

„Fac un apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de-a face cu Killnet! A fost membru al grupului Telegram. Cum poți să le spui oamenilor tăi că un tip ne-a ajutat cu atacurile? E o prostie. Aveați nevoie de orice persoană care să ia vina pentru prăbușirea României. Lăsați-l în pace. Dacă susține Rusia, asta nu înseamnă că este un infractor. Dacă nu este eliberat în 48 de ore, voi distruge România, Marea Britanie și Moldova”, a transmis gruparea rusă.

Killnet a amenințat că va distruge întreaga structură informațională, menționând și Ministerul Sănătății.

„Toate ventilatoarele vor fi atacate. Numai atunci veţi începe să vă daţi seama că aţi făcut o greşeală. Eliberaţi-l pe Ioan Feher”, se mai arată în mesajul postat pe Telegram, pe contul grupării Killnet Rezerv.

Ioan Feher este românul din Marea Britanie care i-ar fi ajutat pe hackerii de la Killnet în atacurile cibernetice din România. Autoritățile române au anunțat, marți, că acesta a oferit sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română și prin indicarea unor site-uri web din România.

 

                                                                                                                    Adina Silav