24.2 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 23:24
No menu items!

Cine este românul bănuit că i-a ajutat pe ruși în atacurile cibernetice din România

spot_img

Românul bănuit că i-a ajutat pe hackerii ruși de la Killnet și a fost implicat în atacurile cibernetice din ultimele zile din România a fost identificat. Suspectul este un bărbat în vârstă de 23 de ani care era stabilit cu familia în Marea Britanie.

Ioan Feher s-a născut în 20 ianuarie 1999, în județul Satu-Mare. Bărbatul este stabilit cu familia în Marea Britanie. El rămăsese fără loc de muncă, potrivit unor surse Digi24. Acesta locuia izolat de ceilalți membri ai familiei, într-o încăpere separată.

Ioan Feher și-a actualizat, pe 4 martie, fotografia de profil de pe contul personal de Facebook. “I stant with Rusia (n.r. Susțin Rusia)”, a scris acesta în dreptul fotografiei, pe care a pus și drapelul Rusiei.

El va fi evaluat medical, urmând să fie supus unor investigații de specialitate pentru a se stabili dacă avea sau nu discernământ în momentul comiterii faptelor.

Autoritățile din România au anunțat, marți, că a fost identificat un român, rezident în Marea Britanie, care a susținut activitatea grupării de hackeri ruși Killnet prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română și prin indicarea unor site-uri web din România. În urma cooperării polițienești internaționale, autoritățile din Marea Britanie, prin National Crime Agency, au efectuat deja o percheziție domiciliară, în Marea Britanie, la adresa de reședință cetățeanului român.

                                                                                                                    Adina Silav