18.3 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 13:14
No menu items!

VIDEO. Protest în Piaţa Victoriei. Oamenii, în stradă după explozia prețurilor

spot_img

Sute de oameni protestează în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului, şi cer abrogarea liberalizării preţurilor la energie şi carburanţi, dar şi renegocierea PNRR.

Protestul a început în această dimineaţă în Piaţa Victoriei, iar numărul oamenilor care vor participa este de aproximativ 1.000, protestul urmând a se desfăşura până la ora 13.00.

Românii din domenii cheie de activitate sunt în stradă și cer Executivului salarii decente și condiții mai bune de muncă. În plus, angajații cer un set de măsuri urgente pentru stoparea creșterii prețurilor la carburanți, energie și gaze. Au venit și reprezentanții minerilor din Valea Jiului pentru a cere condiții decente pentru cei care nu vor mai avea un loc de muncă după restructurările făcute de autorități.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a promis că va ieşi la negocieri cu liderii sindicaliştilor.

„În primul rând, nu se respectă statul de drept în România prin faptul că legi organice ale Parlamentului României nu sunt puse în aplicare. Vorbim despre statutul personalului feroviar, vorbim despre statutul personalului silvic, vorbim despre legea 150 din 2017 privind salarizarea peronalului din domeniul public din funcţiile publice şi personal contractual, vorbim despre coşul minim de consum şi legea pensiilor civile şi militare.

Acestea sunt aspectele importante pentru noi. Dincolo de aceastea sunt şi aspecte de convergenţă, dar colegii de la CFR vă vor spune de ce am ajuns atât de prost”, a declarat Dumitru Fornea, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, pentru Antena 3.

                                                                                                                   Adina Silav