7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 20:19
No menu items!

Guvernul va decide săptămâna aceasta dacă va redeschide cafenelele și restaurantele

spot_img
Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că a cerut Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea pandemiei să analizeze posibilitatea activității în spațiile închise, precum restaurantele.

 

El a mai precizat că în cursul săptămânii va avea o întâlnire cu reprezentanții HoReCa și va fi luată o decizie. În curesul săptămânii trecute, câteva sute de angajați ai teraselor și restaurantelor din Centrul Vechi al Capitalei au protestat față de măsurile luate de Guvern, care au afectat puternic acest domeniu. Ei spuneau că toate ţările Comunităţii Europene au redeschis restaurantele (interior şi exterior) cu reglementări stricte, respectarea acestora fiind sub atenta supraveghere a statului, acesta reuşind astfel să menţină un număr mult mai mic de cazuri de îmbolnăvire faţă de România.

Și ministrul Sănătății, alături de alți membri ai Guvernului, declara, săptămâna trecută, că redeschiderea restaurantelor nu este deocamdată posibilă, fiind necesară “o stabilizare a numărului de cazuri noi de la o zi la alta, cu tendinţă de scădere”.