16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 7:24
No menu items!

Campania electorală nu a început, dar s-a ajuns deja la amenințări și vandalizări

spot_img

Ziarul Liberatea publică un material în care prezintă fotografii înfățișând violența care se manifestă în anumite locuri în campania electorală – corturi rupte, afișe tăiate, sedii de partid incendiate și amenințări cu moartea.

USR: „intimidări în stil mafiot în județul Constanța”

Alianța USR – PLUS a făcut public un incident petrecut în comuna Poarta Albă, județul Constanța, care o are în centru pe candidata Stela Ciobaniuc.

“Mai grav este că, zilele trecute, în mod suspect, o mașină a luat foc în fața sediului USR din Poarta Albă, iar flăcările au distrus sediul. Oamenii din sat au stins cu greu focul alături de pompieri. Și cu câteva săptămâni în urmă, cauciucurile mașinii parcate în fața casei Stelei Ciobaniuc au fost tăiate. Cine este în spatele acestor intimidări mafiote? Nu știm”.

Candidata USR la Primăria Poarta Albă, Stela Ciobaniuc a spus că, după ce a reclamat inclusiv vandalizarea afișelor, acestea au fost smulse cu totul în noaptea următoare.

PMP: În Alba, amenințări și materiale promoționale vandalizate

Candidatul PMP la Consiliul Județean Alba, Clement Negruț, spune că atmosfera de intimidare nu se restrânge la vandalizarea unor corturi sau a unor afișe. 

“Noaptea trecută au fost tăiate efectiv corturile instalate de Partidul Mișcarea Populară pe raza orașului Alba Iulia. Într-un oraș civilizat și smart așa cum se dorește a fi acest oraș, nu au cum să existe asemenea episoade”, se arată într-un comunicat al formațiunii, transmis zilele trecute.

„De exemplu, în Blaj să găsești pe cineva care să dorească să candideze împotriva domnului primar. A doua zi e desant aerian pe acea familie care își permite. Celor care au contact cu primăria le spune că nu le dă adeverințe. Acolo e o societate comercială unde sunt angajați foarte mulți oameni din Blaj și depind de locul ăla de muncă. Eu o să desemnez candidatul în ultima zi, ca să nu aibă timp să-l intimideze”, a spus Negruț.