10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:35
No menu items!

Guvernul NU va mai compensa prețul la combustibil. Ministrul Finanțelor: Nu e cazul

spot_img

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu a anunțat joi, după ședința de Guvern, că „nu este cazul” reintroducerii compensării cu 50 de bani la prețul motorinei și al benzinei, decât dacă „lucrurile intră într-o zonă mult prea volatilă, în care să nu poată fie sustenabilă pentru economie şi cetăţeni”.

Deși prețurile la pompă au crescut la toate companiile după ce a fost scoasă compensația la carburanți, plătită de Guvern, Adrian Câciu consideră că situația actuală este mult mai bună, astfel că Guvernul nu are de ce să mai intervină.

„S-a intervenit atunci când lucrurile au ajuns la o limită de insuportabilitate. Pot să vă spun un singur lucru: că acest guvern va interveni dacă lucrurile intră într-o zonă mult prea volatilă sau o zonă care să nu poată fie sustenabilă pentru economie şi cetăţeni. La acest moment, când discutăm lucrurile, nu sunt în acea zonă”, a afirmat Câciu.

El a mai explicat că trebuie făcută comparaţia cu luna februarie a anului trecut, când preţurile au început să crească.

„Putem să ne uităm, am văzut comparaţiile, se fac cu începutul anului. Hai să ne uităm să facem comparaţii cu luna februarie 2022, ca să avem un termen de comparaţie, când au început preţurile să se ridice foarte sus. Dar trebuie să ne uităm şi pe piaţa petrolului şi pe piaţa combustibilului. Sunt mai multe elemente care trebuie luate în calcul şi vom vedea. Când va fi cazul, acest guvern va interveni, vă asigur”, a adăugat ministrul.

E. Stan