20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 2:33
No menu items!

Greva angajaților STB s-a încheiat. Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele au ieșit marți pe trasee

spot_img

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea activităţii după cinci zile în care transportul public din Bucureşti a fost paralizat.

„Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru şi impactul asupra cetăţenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022 ora 20.00 am avut o discuţie cu membri Consiliului de Administraţie care au promis că analizează doleanţele salariaţilor în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuţie la Palatul Parlamentului cu o delegaţie parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou şi autobază, celelalte entităţi, iar salariaţii au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea lucrului”, a anunţat, marţi, Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti

Potrivit Societății de Transport București, marți, la ora 7.00, peste 90% din parcul de vehicule programat a ieșit în traseu, conform graficului de transport.

“După cinci zile de protest ilegal care a paralizat Capitala și a provocat daune financiare masive Societății de Transport Bucuresști, angajații au înțeles că nu pot ignora legea și obligațiile pe care le au față de cetățenii din zona metropolitană București Ilfov.

Manipularea liderilor de sindicat, a căror revendicări nu aveau nimic de-a face cu îmbunătățirea condițiilor de muncă, servind doar propriilor interese, a încetat în această dimineață.

Angajații noștri au înteles că trebuie să respecte legea și cetățeanul”, a transmis STB.

Pentru a identifica vehiculele în traseu și pentru a planifica deplasarea în timp real, utilizatorii STB SA pot folosi aplicația InfoTB. Aceasta poate fi direct descărcată din App Store sau Google Play.

Directorul general al STB, Adrian Criţ, anunţase în urmă cu o zi că s-a demarat procedura de angajare de şoferi de autobuz. Acesta a precizat că au fost formulate și plângeri penale pentru cei care au declanşat greva, societatea riscând să ajungă în imposibilitatea de a mai plăti salariile, pentru fiecare zi de grevă pierzându-se 4,8 milioane de lei.

                                                                                                                    Adina Silav