20.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 7:43
No menu items!

STB angajează șoferi care să-i înlocuiască pe greviști. Directorul STB: În fiecare zi s-au provocat pierderi de circa 4,8 milioane de lei

spot_img

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a anunţat, luni, că s-a demarat procedura de angajare de şoferi de autobuz, selecţia urmând să fie mai atentă. Acesta a precizat că au fost formulate plângeri penale pentru cei care au declanşat greva, iar societatea este în imposibilitatea de a plăti salariile. Criţ afirmă că, pentru fiecare zi de grevă, s-au pierdut 4,8 milioane de lei.

”Am luat următoarele măsuri: am notificat toţi angajaţii vis-a-vis de îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Am formulat plângeri penale împotriva celor care au declanşat această grevă ilegală. Aplicăm cu fermitate tot ceea ce este scris în Codul Muncii şi în contractul colectiv de muncă împotriva angajaţilor care nu şi-au dus la îndeplinire atribuţiile de serviciu obligaţie pe care o aveau faţă de bucureşteni”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă Adrian Criţ, directorul general al STB. 

Potrivit acestuia, a fost declanşată procedura de angajare a ”mii de şoferi”. 

”Pe site-ul STB astăzi a fost publicat anunţul de angajare pentru şoferi de autobuze: Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării sindicatului reprezentativ şi în continuare protestează fără să aibă nicio dorinţă”, a mai declarat Criţ. 

Directorul general al STB a precizat că a existat şi există în continuare disponibilitate la dialog şi la rezolvarea prolemelor, în limita bugetului. 

”În momentul de faţă, prin manipularea unor lideri  se doreşte doar demisia mea. Din păcate, situaţia financiară a companiei, urmare a acestor cinci zile de grevă, este serios afectată. Din păcate, ne vom afla în imposibilitatea plăţii salariilor. Cei care nu revin la locul de muncă sunt responsabili de acest lucru”, a mai precizat directorul general STB.

Potrivit acestuia, zi de zi, s-au pierdut 4, 8 milioane lei, prin neefectuarea prestaţiilor. 

”Decizia Tribunalului este clară, sindicatul transportatorilor este direct responsabil, există imagini, înregistrări, de unde rezultă cine este responsabil”, a menționat Adrian Criţ. 

Greva de la STB continuă și luni. Doar 20% dintre mijloacele de transport public au ieșit pe traseu luni dimineață.

                                                                                                                 Adina Silav