17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 5:03
No menu items!

Primul sportiv depistat cu SARS-COV-2 la Jocurile Olimpice

spot_img

Organizatorii JO de iarnă 2022 de la Beijing au anunţat că a fost depistat primul caz de coronavirus la un membru al unei echipe olimpice care a sosit în China pentru participarea la întrecerea sportivă, scrie DPA.

Nu a fost indicată echipa din care acesta făcea parte, menţionându-se doar că din cei 153 de membri ai respectivei delegaţii, unul a fost testat pozitiv la COVID-19.

Organizatorii au indicat că au mai fost depistate şi alte cazuri de COVID-19, dar nu la sportivi.

Pe lângă testele realizate înaintea plecării din ţara lor şi la sosirea la Beijing, toţi participanţii la JO 2022 sunt supuşi unor teste PCR zilnice, efectuate de personalul medical prezent la locurile de cazare, în special în Satele Olimpice şi la siturile competiţiilor.

Din precauţie, persoanele care primesc un rezultat pozitiv în urma testului efectuat pe aeroport, urmat de un test de confirmare negativ, trebuie să primească un alt rezultat negativ al unui test suplimentar, înainte de a intra în sistemul cu circuit închis, menţionează CIO.

Întrecerile din cadrul JO 2022 se vor desfăşura exclusiv în „bula” olimpică, unde sportivi şi echipele acestor vor dormi, vor mânca, se vor antrena, vor călători şi vor concura în facilităţile şi cu mijloacele puse la dispoziţie de organizatori.

Publicul nu va putea pătrunde pe arene, contrar deciziei iniţiale, iar în tribune vor putea fi prezente doar grupuri selectate de invitaţi, în scopul de a se încerca prevenirea răspândirii coronavirusului.

                                                                                                                    Adina Silav