18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:58
No menu items!

Grecii cer certificate de sănătate la intrarea în țară. 29 de turiști români și bulgari, confirmați cu COVID-19

spot_img

29 de turişti din România și din Bulgaria au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19, după testele pe care le-au făcut vineri, trecerea punctului de frontieră Kulata-Promachonas. În ciuda asigurărilor din urmă cu o zi, Guvernul de la Atena a decis să ceară, de săptămâna viitoare, certificate COVID-19 la intrarea în țară.

Începând de marţi, toţi turiştii care intră în ţară prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis în acest moment, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, potrivit presei elene.

Măsura, decisă într-o şedinţă extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineaţa. Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomaţi, medici, lucrători în transporturi. De asemenea, trebuie completat în continuare şi formularul online de către turişti, cu cel puţin 24 de ore înainte de intrarea în ţară, notează Mediafax.

Joi, Guvernul a exprimat îngrijorare în privinţa importului de Covid de la turiştii care intră în ţară, în special din ţările vecine din Balcani, dar şi din România.

Ministerul de Externe din România a anunţat până acum trei turişti români confirmaţi cu Covid-19.