17 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 20:03

Grecia intră în grevă generală joi. Avertisment al MAE pentru români

spot_img

Românii care vor să călătorească sunt sfătuiți să evite deplasările în zonele centrale din capitala Greciei, Atena. O nouă atenționare de călătorie vine din partea MAE, care informează că o grevă generală de 24 de ore va fi organizată joi, de funcționarii publici din Grecia. Vor fi afectate mai multe sectoare, printre care și transportul public în comun.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau care intenționează să călătorească în Grecia că Administrația Națională elenă a Funcționarilor Publici și Confederația Generală a Lucrătorilor din Grecia au anunțat organizarea unei greve generale, cu o durată de 24 de ore, începând din data de 10 iunie 2021.

Vor fi afectate mai multe sectoare, printre care și transportul public în comun (cu excepția celui aerian). Nu vor circula mijloacele de transport pe calea ferată (trenurile la nivel național, trenul electric ISAP – Linia 1 care asigură accesul la aeroportul internațional din Atena), vasele de transport călători (feribot, cursele locale interinsulare etc), troleibuzele, tramvaiul și metroul din Atena (liniile 2 si 3 – către aeroportul internațional).

Circulația autobuzelor din Atena se va desfășura doar în intervalul orar 09:00-21:00.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor să evite deplasările neesențiale în intervalul menționat în zonele centrale ale capitalei elene, existând riscul apariției unor proteste/manifestări stradale.