15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:35
No menu items!

Google face o investiție uriașă în China! Despre ce este vorba

spot_img

Google va investi 550 de milioane de dolari în compania chineză de comerţ electronic JD.com, în cadrul strategiei de extindere a prezenţei pe pieţele asiatice şi de îmbunătăţire a capacităţii concurenţiale în raport cu companii precum Amazon.com, transmite Reuters, citată de news.ro.

Parteneriatul dintre cele două companii va mai include promovarea produselor JD.com prin intermediul serviciului de cumpărături al Google. Acest parteneriat va ajuta JD.com să se extindă în afara Chinei şi Asiei de Sud-Est şi să îşi construiască o prezenţă notabilă în Statele Unite şi Europa.

Acordul nu va include, deocamdată, alte iniţiative majore ale Google în China, unde principalele servicii ale companiei americane sunt blocate din cauza refuzului său de a cenzura rezultatele căutărilor, aşa cum prevede legislaţia locală. Între investitorii JD.com se află compania chineză de media socială Tencent Holdings, grupul de comerţ electronic Alibaba şi Walmart.

Google îşi intensifică investiţiile în Asia, unde dezvoltarea rapidă a clasei de mijloc şi lipsa infrastructurii în retail, sectorul financiar şi alte domenii a atras interesul unor giganţi ai internetului din SUA şi China. Compania americană a cumpărat recent o participaţie la compania indiană de ride-hailing Go-Jek, iar surse apropiate situaţiei au declarat că Google ar mai putea investi în startup-ul de comerţ online Flipkart. Google a refuzat să comenteze în legătură cu posibilul acord cu Flipkart.

Alex Militaru