14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 8:38
No menu items!

GIP: Camelia Bogdan a mai pierdut două procese la Înalta Curte

spot_img

Grupul de Investigații Politice anunță că judecătorul suspendat Camelia Bogdan a mai pierdut două procese: unul în care dăduse în judecată Parchetul General și un altul în care se judeca cu CSM, încercând să anuleze sancțiunile disciplinare.

 
„În 10 noiembrie 2021, judecătoarea suspendată Camelia Bogdan a pierdut definitiv la Înalta Curte un proces pe care îl intentase Parchetului General pe motiv că nu fusese numită expert într-un proiect de instruire a procurorilor.
 
În 2017, la puțin timp după ce fusese sancționată de CSM cu excluderea din magistratură pentru că s-a aflat în incompatibilitate când a judecat dosarul ICA, judecătoarea Bogdan a solicitat să fie numită expert într-un program de instruire a procurorilor DIICOT organizat de Parchetul General. Cum pentru programul respectiv erau necesari doi experți, iar Camelia Bogdan a fost singura înscrisă, Parchetul a decis anularea procedurii de selecție. Supărată că nu îi mai poate instrui pe procurorii DIICOT, Camelia Bogdan a dat în judecată Parchetul General. Chemarea în instanță a fost respinsă ca nefondată de Curtea de Apel Constanța în ianuarie 2019. Camelia Bogdan a făcut recurs la Înalta Curte, dar a pierdut definitiv procesul în 10 noiembrie 2021.
 
Într-un alt proces al Cameliei Bogdan, de această dată cu Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în 4 noiembrie 2021 să admită recursul declarat de CSM împotriva unei hotărâri a Curții de Apel București. Printr-o decizie foarte controversată, Curtea de Apel București admisese în octombrie 2019 o solicitare a Cameliei Bogdan de anulare a unor acte ale CSM referitoare la compunerea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte. (Scopul Cameliei Bogdan era să conteste legalitatea deciziilor Înaltei Curți prin care a fost sancționată disciplinar). CSM a făcut recurs împotriva deciziei Curții de Apel București. În 4 noiembrie 2021, Înalta Curte a admis recursul CSM, a casat sentința prin care fusese admisă cererea Cameliei Bogdan și a retrimis cauza spre judecare la Curtea de Apel București”, scrie Grupul de Investigații Politice pe pagina sa de Facebook.
 
Marilena Nedelcu