George Maior contraatacă. “Rețeaua” din mediul universitar iese la rampă

Rectorul SNSPA Remus Pricopie – un apropiat al lui George Maior, cel care în septembrie 2015 îl înlocuia pe acesta la președinția Academiei de Științe ale Securității Naționale, fondată de Gabriel Oprea – a lansat, marți, un atac la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea. Într-un interviu acordat Ziare.com, Pricopie a declarat că Dragnea riscă să primească oficial statutul de persona non grata din partea mai multor cancelarii occidentale și că există inclusiv voci la Washington care cer ca președintele Camerei Deputaților să fie inclus pe lista Magnistsky, rezervată de regulă unor personaje acuzate de încălcări ale drepturilor omului și de corupție.

Remus Pricopie a mai arătat că includerea lui Liviu Dragnea pe lista persoanelor non grata ar fi o „lovitură devastatoare” atât pentru politician, cât și pentru partidul pe care îl conduce.

„ Având în vedere modul în care au evoluat lucrurile, cu precădere în ultimele luni, și mă refer aici la: 
(a) distorsionarea mandatului unor instituții publice și folosirea acestora în bătăliile politice, 
(b) falsificarea unor informații publice sau prezentarea lor într-un mod trunchiat, 
(c) obstrucționarea dreptului la liberă exprimare și folosirea violențelor în mod nejustificat sau chiar ilegal, 
(d) atacul la adresă unor categorii sociale și minorități etnice, 
(e) atacurile la adresă partenerilor strategici, că de exemplu UE, NATO, 
(f) promovarea unui discurs naționalist și xenofob, 
(g) promovarea unei legislații care să contravină regulilor internaționale privind combaterea corupției-iar lista, din păcate, poate continuă-nu exclud că mai multe cancelarii occidentale să oficializeze ceea ce se știe deja în mod informal, respectiv domnul Liviu Dragnea să fie declarat persona non grata .

Dupa cum știți, deja există voci în Washington D.C. care cer ca domnul Liviu Dragnea să fie inclus pe lista Magnitsky, ceea ce, evident, ar fi devastator nu numai pentru domnia sa, dar și pentru PSD. Ar fi păcat să se ajungă în această situație!”, a declarat rectorul SNSPA.

“Din păcate, PSD nu a înțeles până acum că susținerea unor astfel de persoane în funcții publice înseamnă o discreditare a partidului, dar și a țării”, a adăugat Remus Pricopie. 

Atacul lui Pricopie survine pe fondul chemării în centrala MAE a lui George Maior – ambasador al României în SUA -, căruia i se cer explicații pentru declarațiile publice denigratoare făcute luni la adresa lui Rudolph Giuliani, avocatul președintelui SUA, Donald Trump. 

La finele lunii august 2015, Remus Pricopie îl înlocuia pe George Maior în funcția de președinte al Academiei de Științe ale Securității Naționale, fondată de Gabriel Oprea. La acea dată, Maior anunța că se autosuspendă din funcția de președinte al Academiei, pe perioada mandatului de ambasador în SUA. 

R.D.

NICIUN COMENTARIU