George Maior, chemat la raport în MAE pentru declarațiile denigratoare la adresa lui Rudolph Giuliani

Ambasadorul României în SUA, George Maior, este chemat la raport în Centrala Ministerului Afacerilor Externe pentru a da explicații privind declarațiile denigratoare la adresa avocatului lui Donald Trump, Rudolph Giuliani.

Într-un comunicat de presă, MAE îi asigură pe partenerii internaționali că „în România există voința politică necesară din partea Guvernului României și a Coaliției de Guvernământ de a garanta funcționarea corectă a statului de drept, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democrații și combaterea unor fenomene nocive, precum fenomenul corupției”.

„Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE. Un ambasador al României ar trebui să fie preocupat ca, în conformitate cu Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat. Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state.

Reamintim că liniile de acțiune ale ambasadorilor sunt agreate la nivelul instituțiilor din România și orice abatere va atrage răspunderea acestora, conform procedurilor în vigoare. În acest sens, domnul ambasador George Maior va fi chemat pentru explicații în Centrala MAE”, se arată în comunicat.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU